Alen Kostic Kubi (31) ubijen jer je busio gume Elezovicu

ISTINA O SUROVOJ LIKVIDACIJI NAVIJAČA U ŽELEZNIKU: Izrešetao vođu ‘Zabranjenih’ jer mu je razlupao auto!
Alen Kostić Kubi (31), vođa Partizanove navijačke grupe, sa bratom Milošem je počeo da razbija “pežo 206” Nikole Elezovića (25), a ovaj je uzeo “kalašnjikov” i ispalio rafal na njega

Alena Kostića Kubija (31), vođu Partizanove navijačke grupe “Zabranjeni”, ubio je u subotu u beogradskom naselju Železnik Nikola Elezović, zato što mu je ovaj razlupao automobil, saznaje Informer!
Na dojavu jedne žene, policija je našla Elezovića kako se krije u jednom žbunu kod pruge prema Makišu

Kubi je, naime, prekjuče popodne sa bratom Milošem došao ispred Elezovićeve kuće u Železniku i počeo da mu razbija “pežo 206”. Kad je Nikola to video s prozora, istrčao je iz kuće sa “kalašnjikovim” i ispalio rafal na Kubija. Miloš je uspeo da pobegne, a Alen je iste večeri umro u bolnici. Nikola je uhapšen sat vremena nakon napada i određen mu je pritvor.

Poznati policiji

Kako saznajemo, Kostić i Elezović su se sukobili dan ranije, u petak.

Nikola i Kubi su se najverovatnije sukobili oko nekih neraščišćenih računa u kriminalnim poslovima, pošto su obojica imali dosijee u policiji. U subotu, oko 15.30, Alen je sa bratom Milošem došao pred Elezovićevu kući i počeo da šutira njegov auto – priča naš izvor.

Pucač sa Miljakovca pobegao u sivom “pežou”?!

Dva sata pre obračuna u Železniku, bila je pucnjava i na Miljakovcu, u Ulici Stevana Opačića. U obračunu navijača ranjen je Vlada Mileusnić (27), pripadnik grupe “Zabranjeni”. U policiji kažu da je do ovog obračuna došlo zbog sukoba oko prodaje droge, ali se proverava i da li je ovaj obračun povezan sa napadom u Železniku, u kome je ubijen Alen Kostić.
– Obračun na Miljakovcu odigrao se pred velikim brojem svedoka, koji su rekli da su neki mladići bili maskirani “fantomkama”. Mileusnić je u parku između zgrada bio sa dva druga, kad je krenula tuča. On je pokušao da pobegne, ali ga je jedan od “maskiranih” sustigao i upucao u rame – kažu u policiji.
Mileusnić je privatnim kolima prevezen u Urgentni centar i pružena mu je pomoć, a policija je uhapsila dvojicu njegovih drugova Nemanju V. i Uroša O. Kako saznajemo, sva trojica su odbili da odgovaraju na pitanja inspektora. Samo su kratko rekli da ne znaju ko ih je i zašto napao.
Međutim, jedan od svedoka obračuna na Miljakovcu kazao je policiji da je mladić sa “fantomkom” koji je ranio Mileusnića pobegao u sivom “pežou 206”, koji izgleda slično kao automobil Nikole Elezovića, a koji je nešto kasnije razlupao Alen Kostić, nakon čega je ubijen.

Alen je u jednom trenutku potegao nož i počeo sečivom da udara po Nikolinom “pežou”, a zatim mu je i isekao gume.

Elezović je tad istrčao iz kuće, noseći automatsku pušku. Odmah je zapucao i ranio Alena, koji je, iako pogođen, počeo da beži. Miloš je otrčao na drugu stranu, ali Elezović je potrčao za Alenom Ulicom radnih akcija, pa prema Ulici Luke Spasojevića. Tu ga je sustigao i ispalio još jedan rafal, nakon čega je Kostić pao – objašnjava naš sagovornik.

Elezović se zatim okrenuo i pobegao.

Kubi i Elezović su se dan ranije posvađali, verovatno oko kriminalnih poslova

Njegov telefon je ostao u kući, gde je lociran, zbog čega se u prvi mah mislilo da se Elezović unutra sakrio i zabarikadirao. Policija je angažovala i Nikolinog oca da ga pozove da se preda, ali ubrzo je utvrđeno da Elezović nije u kući. Jedna starija komšinica je prišla policajcima i rekla im da je videla Nikolu kod pruge, na obodu Železnika prema Makišu. Policija je tamo pronašla Elezovća kako se krije u nekom žbunju i uhapsila ga – navodi naš izvor.

Na saslušanju u policiji Elezović je ćutao, a danas bi trebalo da bude izveden pred sudiju za prethodni postupak.

Što se Kostića tiče, on je u kritičnom stanju prebačen u beogradski Urgentni centar, gde je uveče podlegao povredama.

Kubi je, inače, poznat kao vođa grupe “Zabranjeni”, koja je suprotstavljena takođe Partizanovoj grupi “Alkatraz”. “Zabranjeni” su optuživali “Alkatraz” da su policijski doušnici, ali u policiji su uvereni da je pravi motiv sukoba borba za prevlast u poslovima sa drogom.

Ranjen i 2013.

Kostić je bio ranjen i u novembru 2013. godine ispred kuće u kojoj je stanovao na uglu ulica Braće Lukića i Radoja Prvulovića u Železniku. Njega je tada nepoznati napadač sačekao u žbunju u blizini porodične kuće.

Čim je Alen parkirao svoj automobil i krenuo ka kući, napadač je na njega ispalio četiri metka, ali ga je samo jedan pogodio u desnu butinu.

Protiv Kostića je od 2006. podneto čak 16 krivičnih prijava, između ostalog i za pokušaj ubistva, nasilničko ponašanje, tuču i napad na policajca, ali do sada nije bio osuđivan. Poslednji put je bio u pritvoru nakon što je u avgustu 2013. u kafiću u Železniku štanglom pretukao i slomio lobanju Jugoslavu D. (44), koji je pevao Zvezdine navijačke pesme.

Verovalo se da je sačekuša u kojoj je ranjen u novembru iste godine, kad je izašao iz pritvora, bila osveta za prebijanje tog Zvezdinog navijača.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI