ALEKSINACKI RUDNICI: OCUH DETETU (2) POLOMIO REBRA

Policija traga za Sašom Uskovićem iz Aleksinačkih Rudnika zbog sumnje da je pretukao L. V., dvogodišnjeg pastorka. Snežana Eminović, mališanova majka, za nasilje optužuje Uskovića, dok njegova majka tvrdi da je nevin

Mališan ima prelom rebara, povrede glave i hematoma po telu, kazao je Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora Dečje hirurške klinike u Nišu

Niška policija intenzivno traga za Sašom Uskovićem iz Aleksinačkih Rudnika zbog sumnje da je teško povredio L. V., dvogodišnjeg pastorka. Porodično nasilje je otkriveno kada je mališana 1. januara ove godine u aleksinački zdravstveni centar dovela majka Snežana Eminović, navodno zbog temperature, ali su lekari ustanovili da dete ima polomljena rebra i povrede na glavi.

Dečakova majka Snežana je, kako saznajemo u istrazi, navela da je njen nevenčani suprug Saša Usković dečaka tukao metalnom šipkom, a da je nju često udarao drvenom drškom džogera.

– Ona prvo nije htela da kaže odakle povrede dečaku. Međutim, posle je ispričala da njen nevenčani suprug bije nju i decu. Policija je od tog trenutka počela potragu za Uskovićem, koji nije zatečen na adresi koja mu se nalazi u dokumentima – kratko je rekao naš sagovornik.

Dečak L. V. je zbrinut na Dečjoj hirurškoj klinici u Nišu.

– Mališan ima prelom rebara, povrede glave i hematome po telu. Takođe i njegov brat blizanac je kod nas u bolnici, ali zbog respiratorane infekcije. Oba deteta su u stabilnom stanju – kazao je Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora ove zdravstvene ustanove.

Iako je dečakova majka Snežana optužila nevenčanog supruga Sašu Uskovića za porodično nasilje, s druge strane njegova majka Milka Usković tvrdi da je on nevin i da je Snežana ta koja je tukla decu. Prema tvrdnjama Sašine majke, Snežana, koja je rodom iz Kruševca, upoznala se sa njenim sinom preko Fejsbuka.

Majka nasilnika ispred porodične kuće

Saša ima kriminalni dosije

Kako saznajemo, Saša Usković ima debeli kriminalni dosije jer je hapšen zbog prevara i krađa. Pre dve godine njegovog rođenog brata Dejana ubio je komšija naočigled njegovog četvorogodišnjeg sina.

– Ona je mom sinu priznala da ima četvoro dece iz prethodnih veza, ali je bila zainteresovana za njega, pa je došla ovde da živi sa njim. Stanujem u blizini, pa sam ih često obilazila i nije mi se svidelo to što sam videla. Snežana je neodgovorna majka, nije vodila računa o deci, stalno ih je tukla. Komšije su me često zvale i govorile mi da tuče dvogodišnje blizance. Bila je i veoma neuredna, jedva sam očistila kuću kad je pobegla – tvrdi Milka.

Ona ističe da je ubeđena da njen sin nije tukao Snežaninu decu.

– Moj sin je tog dana kada se to desilo bio veoma kratko kod kuće. On radi u Beogradu, a došao je samo da Snežani ostavi novac i odmah se vratio na posao. Snežana je ta koja je bila sa decom sve vreme i jedino ona može biti odgovorna za njihovo povređivanje. Ne znam da li je to uradila namerno ili joj je dete možda ispalo, ali je ona kriva za to što se desilo. Sada me stalno zove telefonom, kaže da je svu decu dala na usvajanje i da hoće da se vrati kod mog sina – objašnjava Sašina majka.

Snežana Eminović se vratila kod roditelja u Kruševac, dok će o njenoj deci dalju brigu preuzeti nadležni centar za socijalni rad. Za Uskovićem je raspisana potraga zbog sumnje da je izvršio teško nasilje u porodici.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI