ALEKSINAC: DECA OTROVANA GASOM

Šest osoba, od kojih četvoro dece staroti 15 i 16 godina iz Aleksinca, otrovano je plinom kojije iscurio iz gasovdne mreže u tom gradu, a prema prvm informacijama, gasovodna mreža je namero presečena na dva mesta
GASOVOD ALEKSINAC

– N. N. lice namerno je na dva mesta preseklo gasovodnu mrežu u Ulici Karađorđa Petrovića. Radi se o već otkoanom vodu gasovoda na koem je radilo preduzeće Jugorosgas. Gasovod je bio presečen na dva mesta i iscurila je značajna količina gasa. Policija je uradila uvđaj. Zaustavljeno je curenje gasa veoma brzo i nema opasosti za građane. Uskoro će gasovod biti ponovo zatrpan  – rekao je zamenik osnovovnog javnog tužioca u Aleksincu Ivan Mitrović.

Četvoro dece primljeno je na Kliničku za dečje intene Kliničkog centra u Nišu u Nišu bolesti pod sumnjom da su se otrovali plinom. Dvoje odraslih je naon pregleda u ambulanti klinike za endokrinologiju pušteno na kućno lečenje.Dva dečaka i dve devojčice, primjeni su noćas pod sumnjom na trovanje gasom. Oni su se žalili na glavobolje i osećaj gušenja.Prea nalazu dežurnih lekara nisu bili životno ugroženi.Pratimo njihovo stanje i na jutrošnjoj kontroli svi fiziološki parametri pacienata bili su uredni – kaže dr Gordana Kostić sa Dečje interne klinike u Nišu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI