ALEKSANDRA RODICA TUZIO OTAC ZA 595 MILIONA!

Radisav Rodić podneo je tužbu protiv sina zbog otimanja čak sedam preuzeća koje je ovaj potom uneo u „Adrija medija grupu“ prilikom njeng spajanja sa preduzećem „Kurir-info“.

Vlasnika Kurira Aleksandra Rodića tužio je rođeni otac Radisav, jer mu je ukao sedam firmi cija je vrednost procenjena na 596 miliona diara, saznaje Srpski telegraf. Radisav Rodić podneo je tužbu protiv sina zbog otimanja čak sedam preduzeća koje je ovaj potom uneo u „Adrija medija grupu“ prilikom njenog spajanja sa preduzećem „Kurir-info“, piše Srpski telegraf. Sporne firme sam Aleksandar Rodić procenio je na 596 miliona dinara, kada je taj kapital uneo u Adrija medija grupu, čiji je vlasnik postao 2014. godine. Tada je preko noći fiktivno ugasio Kurir i sledećeg dana počeo da ga izdaje kao Kurir nauticajnije dnevne novine na Balkanu, od broja 1. Kako pokazuju dokumenta u čiji je posed došao Srpski telegraf, postupak se prvobitno vodio od 2005. do 2014. godine, kada je Radisav Rodić tužbu proširio i na „Adrija medija grupu“ kako bi sprečio da utapnjem jedne firme u drugu njegov sin zauvek prisvoji sporne firme.

Tužba je podneta Privredom sudu, koji je odmah zabranio da AMG eventualno otuđi tih sedam žigova preduzća, o čemu postoji zabeleška u Agenciji za privredne registre. Postupak je trenutno u fazi mirovanja jer sud čeka ishod drugog spora koji je u toku kako bi suđenje bilo nastavljeno.U tužbi Radisav Rodić, osim žigova, potražuje i automobile: pasat, audi A7, alfa romeo mito, dva pežoa 206 i dva folksvgena polo.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI