ALEKSANDAR VULIN : Hrvatska tone u ludilo, to je problem za EU

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da podizanje spomenika Miru Barešiću, govori da je Hrvatska “potonula u ludilo” iz koga nije u stanju da se otrgne.

– Rehabilitacija ustaškog vikara Alojzija Stepnica, oslobađanje ratnog zločinca, podizanje spomenika teroristi govori da Hrvatska nema snage da se otrgne od fašizma i da se ideologiji ustaštva na bilo koji način suprotstavi – rekao je Vulin novinarima u Malom Zvorniku.

– Dok se ceo svet bori protiv terorista i fašizma, u Hrvatskoj se dižu spomenici teroristima i vrši rehabiltacija fašista – rekao je Vulin. On je upitao da li je moguće da u vreme kada čitav svet ulaže sve moguće napore da se bori protiv islamskog i svakog drugog terorizma, u Hrvatskoj se podižu spomenici teroristima.

– Da li bi hrvatska država podigla spomenik teroristi koji nije ubio Srbina? Da li je to razlog što mu dižu spomenik? Da li je to razlog što Evropa i čitav svet još uvek ćute na dizanje spomenika teroristi? – upitao je Vulin. Ponovivši da “Hrvatska tone u ludilo”, Vulin je ocenio da “to više nije politika, već ludilo sa kojim će, na provom mestu, morati da se izbori Hrvatska, ali svakako i EU”.

– Hrvatska je članica EU, i ako je dozvoljeno u jednoj zemlji EU podizati spomenik teroristima, onda koje su to vrednosti za koje se zalaže EU – upitao je Vulin.

On je naveo da je Hrvatska jedina zemlja na svetu u kojoj antifašisti moraju da se kriju od fašista, u kojoj se dižu spomenici teroristima, i jedina zemlja na svetu koja proslavlja proterivanje 250.000 svojih državljana.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI