ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija neće uvesti obavezni vojni rok

Srbija neće ponovo uvesti obavezno služenje vojnog roka jer za to nema novca, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na Srpsko-grčkom poslovnom forumu u Beogradu
 

Portparol Vojske Srbije Jovan Krivokapić rekao je u subotu za N1 da zaseda radna grupa koja se bavi revizijom strategijskih dokumenata odbrane, koja će razmatrati temeljno rizike i pretnje po bezbednost Srbije, i da ona, na osnovu toga odlučuje da li je Srbiji potrebno redovno služenje vojnog roka i daje svoju procenu.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da se idejom o ponovnom služenju vojnog roka želi popularizovati vojska kod mladih i dodao da ta inicijativa nema veze s istom najavom iz Srbije.

Premijer je da je dobro što Srbija ima profesionalnu vojsku, u koju treba da ulaže više, te da će takva vojska biti opremljena i spremna da zašiti Srbiju u svakom trenutku. 

– Razmišljamo o modernizaciji vojske. Imamo profesionalnu armiju, mislimo da ona može da da najbolje rezultate- naveo je Vučić i istakao da Srbija nema osvajačke namere.

On je rekao da bi veliki deo Srbije želeo uvođenje vojnog roka, ali da to nije realno.

Oni koji govore o tome treba da ponude i novac- rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se vojska mora modernizovati, jer resursi ističu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI