ALEKSANDAR VUCIC: Nećemo u NATO, hvala!

Predsdnik Srbije Aleksandar Vučić poučio je da Srbija ne sedi na dve stolice, kako neki tvrde, već da ima svoju, srpsku, stolicu i neće ničiju tuđu. Sami birmo svoj put u budućnost, istakao je Vučić i dodao: Imamo svoju vosku, koja jača i koja će biti sve snažnija. Prekinite sa svih strana da vodite politiku Srbije. Nećemo u NATO, hvala!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom stava bivšeg predsednika Borisa Tadića da Kosovu treba dati stolicu u UN, da je dobro šo učestvuje u dijalogu, “makar mu to nije bila ideja kad je bio na vlasti”.Vučić je, odgovarajući novinarima, rekao da je dobro što se čuju različiti glasovi, od Tadićeve ideje do Vojislava Šešelja i Lazareve kletve, pa do tri, etiri predloga koja su stigla iz vlade.Dobro je da su se ljudi ”otvorili” i da govore šta misle – rekao je predsednik.Dodaje da ćemo tako moći da vidimo “šta je realno, šta moguće, a šta ne smemo da izgubimo ni po koju cenu”.Moj poziv na dijalog ne nači priznanje Kosova, rekao je Vučić, i poručio “svetskim silama” da ne vode srpsk politiku.

Vučič: Besmisleni napisi Kurira o BIA!

Predsednik Srbije Aleksndar Vucić izjavio je danas da su konstatacije i izjave o radu BIA koje su se mogle pročitati u listu Kurir potpuno besmislene.
Vučić je na pitanja novinara u Kragujevcu kako vidi te napise Kurira izvratio kontrapitanjem: “A, koga je to BIA likvidirala?”
– Dajte mi i jedno ime i prezime – dodao je Vučić.
Opasku novinara “da tako piše Kurir”, Vučić je prokomentarisao:
– Je l’ tako piše? E, tao kako piše, i ako svi vi ovde znate odgovor na to pitanje – e tako i piše.n je to rekao povodom pitanja novinara kako vidi izjavu ruske istoričarke Elene Guskove da otvaranje dijaloga vodi priznanju Kosova.– Srpsku politiku vodi srpsko rukovodstvo u skladu sa srpskim državnim i nacionalnim interesima – naglasio je Vučić.Prema njegovim rečima, Sbija je danas više nego ikada izložena različitim pritiscima, sa različitih strana.

– Niko nije zadovoljanpozicijom Srbije, jer je ona nezavisna država i brine o svojim interesima u uslovima sve većeg sukoba velikih sila, kada proteruju 750 i više lica iz diplomatskih predstavništva, pa je razumljiva zaoštrena retorika – ocenio je Vučić.On je dodao da svi očekuju da se Srbija opredeljuje.– Srbija ne sedi na dve stolice, kako neki tvrde. Srbija ima svoju, srpsku, stolicu i neće ničiju tuđu. Sami biramo svoj put u budućnost – podvukao je Vučić.Veoma oštro odbacio je tvrdnje da je poziv na dijalog put ka priznanju Kosova:– Ovo je samo poziv na dijalg, rešenja nisu gotova. Prekinite da izmišljate na svim stranama. Neću da izlazim sa rešenjima, dok ne čujem stavove kompletnog društva – podvukao je Vučić.Kazao je i da Srbija ne želi da bude nijednog vojnog savezaImamo svoju vojsku, koja jača i koja će biti sve snažnija. Prekinite sa svih strana da vodite politiku Srbije. Nećemou NATO, hvala. Nećemo u ODKB, hvala – zaključio je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI