ALEKSANDAR SAPIC se kandiduje za mesto predsednika OKS

 Želim da vratim srpskom sportu ono što je meni kroz vaterpolo dao

Smatram da sa svojih 38-39 godina kako sportskim iskustvom, tako i poslom kojem se bavim mogu da doprinesem radu Olimpijskog komiteta – kaže Aleksandar

Posle osam godina je Vlade Divac odlučio da se povuče sa mesta predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, a njegovo mesto želi da zauzme Aleksandar Šapić.

“Kandidovaću se 99 odsto za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije. Smatram da sa svojih 38-39 godina, kako sportskim iskustvom, tako i poslom kojim se trenutno bavim, mogu znatno da doprinesem radu Olimpijskog komiteta i vratim srpskom sportu ono što je on meni kroz vaterpolo dao – rekao je Šapić u intervjuu za “Nedeljnik”.

Voleo bi da se vrati u sport.

– Mnogi su mi zamerali što poslednjih sedam-osam godina praktično nisam participirao više u srpskom sportu. Olimpijski komitet je konačno prilika da se vratim u njega. I nemam šta da krijem – voleo bih da budem u prilici da vodim Olimpijski komitet Srbije. Bila bi mi to velika čast.

Nije proučavao pravilnik, ali veruje da ne bi bilo problema kod kandidature.

– S obzirom na to da je sadašnji statut bio i tada važeći, ne vidim razlog da tu može da bude nekih problema. Ukoliko dođem na čelo OKS na tom mestu neću statirati, kao što nikada u životu nisam statirao – poručio je Šapić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI