AKCIONARI AGROBANKE PORUČILI JEREMIĆU: Vuče, tvoj kum nam duguje 10 miliona evra!

Akcionari Agrobanke podsetili su na Tviteru novog kandidata za predsednika Srbije Vuka Jeremića da njegov venčani kum Ljubomir Samardžić toj banci “duguje 10 miliona evra”!

– Kum gospodina Vuka Jeremića duguje Agrobanci 10 miliona evra – napisali su akcionari Agerobanke.

Podsetimo, Ljubomir Samardžić (38), biznismen i venčani kum bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića, uhapšen je 22. februara 2013. godine zbog pronevere više od 10 miliona evra kredita Agrobanke!

Kako je Informer tada pisao, Samardžić se s odgovornim licima u banci tereti da je, bez adekvatnih garancija, na nezakonit način preko svoje četiri firme uzeo i nikad nije vratio najmanje 964 miliona dinara!

Indikativno je, kako je tada objavio Informer, da je Samardžić sumnjive milionske kredite u Agrobanci počeo da dobija godinu dana pošto mu je Vuk Jeremić kumovao na svadbi u Budvi juna 2009. godine.

“Prvi kredit koji nije vratio Jeremićev kum je od Agrobanke uzeo avgusta 2010, i to preko firme “Imtel kompjuters”. Tada je bio skroman, uzeo je tek 29.750 evra. Međutim, već decembra 2010. Samardžić, ovoga puta preko firme “Imtel a. d.”, uzima kredit od 39.518.339 dinara”.

“Iako ove dve pozajmice uopšte nije vraćao, Samardžić 12. maja 2011. u jednom danu dobija još dva kredita na firmu “Kjub ril estejt” od čak 896.633.400 dinara! Konačno, jula 2011. dobija još 30 miliona dinara, i to na firmu RCG.”

Vuk Jeremić se tada nije oglašavao ovim povodom. On je samo preko zajedničkih prijatelja poručio urednicima Informera da nije ni za šta kriv i da uopšte nije imao pojma čime mu se kum bavi.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI