MAJA GOJKOVIC NE PODNOSI OSTAVKU

Predsednica parlamenta Maja Gojković, uprkos spekulacijama, ostaje na njegovom čelu. Zbog stalnih tenzija, predsednica će pooštriti sankcije poslanicima

Mogućnost da ode sa funkcije nagovestila je i sama Gojkovićeva kada je, nakon što je zbog haosa među parlamentarnim klupama prekinula sednicu u petak, rekla da će dati sebi nekoliko dana da razmisli o svemu i da će u nastavku saopštiti šta je odlučila.

Posle razgovora sa šeficom najvišeg doma i premijer Vučić je priznao da je Gojkovićeva uznemirena i da čak razmišlja da li će moći da nastavi da radi.

Naš izor kaže da predsednica Skupštine, po svoj prilici, neće odustati od ove funkcije, ali da bi na konstantne tenzije u parlamentu mogla da odgovori još oštrijim merama i češćim kažnjavanjem poslanika. U petak su čak tri poslanika opozicije isključena sa sednice, a dvoje su kažnjeni opomenama.

Tenzije i prepucavanja, koji nisu bili tako uobičajeni za prethodni, ovaj saziv prate od samog početka, a sukobi su najčešći na relaciji SNS – Dosta je bilo.

Na poslednjoj sednici “zakuvalo se” već u sredu kada su poslanici DJB ometali Marijana Rističevića dok je govorio, a Gojkovićeva kaznila njihovu poslanicu Tatjanu Macuru jer je navodno pljunula Rističevića. Usledio je Rističevićev tvit u kojem je optužio poslanik DS Dejana Nikolića da ozbiljnu bolest kćerke zloupotrebljava za političku kampanju, posle čega je veći deo opozicije najavio da će izlaziti iz sale kada poslanik Narodne seljačke stranke govori.

Sve je kulminiralo u petak posle govora šefa poslanika Aleksandra Martinovića koji je stao u odbranu Rističevića, kao i odbijanje predsedavajućeg da im da reč po povredi poslovnika i umesto toga dozvolio naprednjacima da govore pet puta zaredom, što je izazvalo burno negodovanje opozicije. Usledilo je vikanje, pa i psovke Gorana Ješića (DS) i gotovo redovna scena kada poslanici DJB pokušavaju da napuste salu kroz redove SNS, a oni im fizički blokiraju izlaze.

Velike tenzije na skupštinskim zasedanjima

KAŽNjENI NE MOGU NA NASTAVAK SEDNICE

Prekinuta sednica biće nastavljena u utorak, a na dnevnom redu je rasprava o amandmanima na set pravosudnih zakona. Nastavku, po poslovniku, ne mogu da prisustvuju Balša Božović (DS), Tatjana Macura (DJB) i Branislav Mihajlović (DJB), jer im je izrečena mera udaljavanja sa sednice, što podrazmeva da u klupe mogu da se vrate tek za dvadeset dana zasedanja.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI