PREMIJER VUCIC NIJE DOSAO NA POSAO : OTKAZAO SVE SASTANKE

Premijer Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke


Premijerova savetnica za medije Suzana Vasiljević je potvrdila da se Vučić nije pojavio na poslu, ali nije znala da odgovori na pitanje koji je razlog. 

Ni drugi izvori iz Vlade nisu znali da kažu da li je reč o nekim iznenadnim državnim poslovima ili Vučićevo odsustvo ima bilo kakve veze sa gorućom bezbednosnom krizom, odnosno sa otkrićem arsenala oružja u blizini kuće premijerove porodice u Jajincima i saznanja iz istrage da se radilo o planu atentata čija bi meta bio premijerov brat Andrej.

Poznavaoci prilika u zgradi Vlade u Nemanjinoj ulici iznenađeni su jutrošnjim razvojem događaja, za koji navode da je bez presedana. 

VUČIĆ NAREDIO: Bez iznošenja informacija o oružju dok traje istraga!

Po nalogu predsednika vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u Jajincima i na Novom Beogradu, saznaje RTS

Informacije o pronađenom oružju na dve lokacije, u blizini porodične kuće premijera Vučića i u garaži na Novom Beogradu, neće biti iznošene dok se istraga ne okonča.

Bečić odložio sednicu odbora za kontrolu službi bezbednosti

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić odložio je sednicu tog tela, planiranu za sutra, a na kojoj je direktori bezbednosnih agencija trebalo da informišu članove odbora o ugrožavanju bezbednosti premijera.

– Procenio sam da je potrebno dati više vremena bezbednosnim službama za kompletan izveštaj o ugrožavanju bezbednosti premijera i njegove porodice i odlučio sam da odložim sednicu odbora – rekao je Bečić Tanjugu.

O novom terminu, kazao je, javnost će biti naknadno obaveštena.

Direktori bezbednosnih agencija trebalo je da na sutrašnjoj sednici odbora informišu poslanike o ugrožavanju bezbednosti premijera Aleksandar Vučića i pokušaju izazivanja nestabilnosti u Srbiji.

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI