BAKIR I DALJE KUKUMAVCI: Ako ima pravde, sud će uvažiti Ćamilovu žalbu za Srebrenicu!

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas da ako ima pravde, sud će uvažiti žalbu Ćamila Durakovića i ponoviti lokalne izbore u Srebrenici


Na nedavno održanim lokalnim izborima u BiH u opštini Srebrenica kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić izabran je za načelnika te opštine, dok je bošnjački kandidat Ćamil Duraković podneo žalbu Ustavnom sudu BiH.

Kako je izetbegović kazao u intervjuu za portal Klix.ba, bošnjački kandidat Ćamil Duraković prvi put se “takmičio” sa ujedinjenim srpskim blokom, zbog čega je u startu imao 30 odsto zaostatka.

Prema njegovim rečima, višemesečnim aktivnostima ta razlika smanjena, ali se kako je rekao, umešala specijalna jedinica MUP Republike Srpske i napravljeno je dosta “protivzakonitih radnji na biračkium mestima”.

– I sama Centralna izborna komisija donela je protivzakonitu odluku da odbaci glasove koji su stizali poštom sa daljih destinacija – tvrdi Izetbegović.

Upitan da prokomentariše odluku Narodne Skupštine RS da uruči povelje organizacima i pojedincima, Izetbegović smatra da je to zabrinjavajuća poruka o “političkom smeru za koji se aktuelno rukovodstvo RS opredelilo”, rekao je Izetbegović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI