60.000 vaučera u 2017

PRVOG radnog dana naredne godine počeće podela novih 60.000 vaučera Vlade Srbije, kojima će biti regresiran odmor u našoj zemlji u vrednosti od po 5.000 dinara.

 

Budžetska sredstva biće namenjena za 14.000 vaučera više nego 2016. godine. Interesovanje građana je bilo toliko veliko da je svih 46.000 vaučera ove godine podeljeno još početkom septembra, iako su mogli da se iskoriste do kraja oktobra.

– Zahvaljujući vaučerima imali smo odlično leto i zlatnu jesen – kaže Renata Pindžo, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija. – Rezultati hotelijera koji su bili uključeni u ovaj program su izvanredni. Iskorišćenost kapaciteta bila je skoro 100 odsto, ne samo tokom leta, nego i u septembru.

Po Srbiji je putovalo 12 odsto više domaćih gostiju nego prethodne godine, a veliku zaslugu ima upravo podela vaučera. Ušteda od 5.000 dinara bila je dobar motiv da se poseti domaća destinacija. Među korisnicima vaučera 56 odsto bili su penzioneri, pa se i naredne godine očekuje da će najstariji sugrađani biti najagilniji i među prvima predati zahteve za regresiran odmor.

Vaučeri su se, od trenutka podnošenja prijave, koristili obično u roku od mesec dana. Ubedljivo najveći rekorder tokom obe dosadašnje podele vaučera bile su Prolom banja i Lukovska banja. Od 680 prijavljenih objekata, ove dve banje su iskoristile 15 odsto ovogodišnjih vaučera.

– Pošto smo već rasprodali sobe za novogodišnje praznike, počeli smo da pripremamo zanimljive pakete od 2. do 10. januara, upravo za one koji žele da se prijave za nove vaučere – kaže Zlatko Veljović, direktor hotela “Radan” u Prolom banji. – Čim se u decembru objavi konkurs, građani mogu da se jave da dobiju rezervaciju i podnesu prijavu.

Za treći krug vaučera očekuje se da će se prijaviti još veći broj objekata koji su spremni da prime domaće goste. Najpre su vaučeri bili dostupni u 244 objekta, a ove godine u 680 hotela, banja, restorana, pansiona i drugih mesta koja pružaju usluge turistima.

ČEK I REZERVACIJA HOTELA

DA bi se dobio vladin vaučer potrebno je da se na šalter JP “Pošte Srbije” donesu penzioni ček i rezervacija iz hotela i na licu mesta popuni obrazac.

– Uz rezervacije ljudima smo slali i odštampane obrasce kako bi ih popunili kod kuće i odmah mogli da predaju – kaže Veljović. – Takođe, starim gostima slali smo novogodišnje čestitke i podsetnik da ih ponovo čekamo. Rasprodali smo kompletan doček, ali spremni smo da odmah reagujemo za novi krug vaučera.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI