ŽUTI PAKT: Đilas, Šapić, Šutanovac POSTIGLI IZBORNI DIL

Dosovska opozicia na izbore ide sa tri liste, koje će voditi Dragan Đilas, Aleksandar Šapić i Dragan Šutanovac. Izračunali da tako sigurno osvajaju više od 50 osto glasova
 

Žuta, dosovska opozicija na predstojeće izbore u Beogradu izaći će sa tri liste, koje će predvoditi Dragan Đilas, Aleksandar Šapić i Dragan Šutaovac, otkriva Informer! Dosisti su ubeđeni da će nastupom u “tri kolone” sigurno uspeti da pobede vladajuću SNS, odnosno da ćezajedno osvojiti više od 50 odsto glasova u prestonici.Kako saznajemo od izvora iz samog vrha DS, posle niza sastanaka i kalkulacija, ali i ozbiljnih istraživanja javnog mnenja, doneta je definitivna odluka da se naprednjacima u Beogradu suprotstave tri liste.

Šapić tas na vagi

Isti DS drugo pakovanje
Potpuno je logično da nastavljaju zajedno. To su samo tri kolone bivšeg DS
Dragomir Anđelković, analitičar

Procene kažu da su tako najveće šanse da se ugrozi aktuelna vlast u glavnom gradu, a posle i na nivou republike.

– Đilas, Šapić i Šutanovac postigli su dil da svaki od njih bude nosilac po jedne liste. Šule će biti kandidat DS, Đilas će predvoditi kolonu koju će podržati Saša Janković, Vu Jeremić i slični, a Šapić će glumiti “nezavinsog kandidata”… Istraživanja kažu da će Đilas dobiti više od 20 odsto, Šapić više od 15, a Šutanovac desetak procenata glasova. Računaju da bi uz dobru kampanju mogli da zajedno prebace 50 odsto i preuzmu vlast u Beogradu, što bi bio uvod u vanredne republičke izbore – prenosi naš sagovornik, inače član Glavnog odbora DS, napominjući da se definitivno odustalo od jedne opozicione liste:– Procenjeno je da bi jedna lista sigurno “oterala” određeni broj birača i da na kraju ne bi osvojila više nego tri liste. Neko ko glasa za Šapića jer ga podržava na lokalu sigurno ne bi automatski bio za DS, niti bi Đilasov glasač blagnaklono gledao na Šuleta – objašnjava on.Svi oni imaju amiciju da budu gradonačelnici, pa je situacija konfuzna. Nije mi jasan njihov konačan cilj.I dok Šutanovac i DS juče nisu imali nikakav komentar, Đilas nam je samo kratko poručio da imamo bujnu maštu. Šapić pak tvrdi da ne učestvuje ni u kakvim dilovima u opoziciji. Niti znam šta se dogovaraju niti me interesuje. Izaći ću samostalno, a ako moj rezultat bude imao neku rednost, sešću da razgovaram sa svima koji sa mnom budu želeli da razgovaraju o planu za Beograd – poručio je Šapić.

Ista je to družina

Na drugoj strani, politički analitičar Dragomir Anđelković podseća da su sva trojica “opozicionih lidera” proistekla iz DS.– Čak i kada su se personalno delili, to su ble lične stvari i sukobi, ali su ideološki oni sve vreme na istim pozicijama. Potpuno je logično da nastavljaju zajedno. To su samo tri kolone bivšeg DS, a Đilasa, Šapića i Šutanovca povezuje samo želja za foteljama i državnim milionima – kaže Anđelković.

Vučević: Džaba vam i tri
liste, narod je sve upamtioPotpredsednik SNS Miloš Vučević uveren je da će “žutima” samo opadati podrška u narednom ih, ne interesuje sa koliko će lista ići na izbore. Neka se dogovore, neka odluče kako god hoće, pa da onda lepo čuju glas naroda na izborima. A taj glas im nimalo neće prijati. Građani nisu glupi, oni ne zaboravljaju njihove “kombinacije” ni lopovluke – podvlači Vučević.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI