145.000 navijača Atletika odalo poštu igračima Šapikoensea!

Neverovatne scene dogodile su se sinoć u Kolumbiji, gde je više od 145.000 navijača Atletiko Nasionala došlo na stadion i ispred njega da oda poštu poginulim fudbalerima brazilskog Šapikoensea

Brazilci su poginuli tako što im se srušio avion na putu za Kolumbiju, gde je trebalo da protiv Atletika igraju finale Kupa Južne Amerike.

Ova tragedija potresla je ceo svet, a pogotovo Južnoamerikance, koji su pokazali zadivljujuću empatiju! Navijači Atletiko Nasionala oduševili su sve neverovatnim gestom, na delu pokazanom ljudskošću.

A, njihov klub je i dva dana ranije dokazao da je istinski šampion, jer je poslao dopis fudbalskoj federaciji Južne Amerike da se brazilski Šapikoense proglasi za pobednika Kupa.

Od svih fudbalera, članova stručnog štaba i uprave, pad aviona preživela su samo trojica igrača. Nastradalo je i više od 20 novinara koji su putovali da izveštavaju sa utakmice.

Zbog ove tragedije u Brazilu je proglašena trodnevna žalost. Klubovi sa svih strana sveta su se javili i ponudili Šapikoenseu pomoć bilo u novcu, bilo u igračima, da im pozajme fudbalere, da mogu da nastave da se takmiče kada klub bude u stanju.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI