Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević ipak ce da odgovara za ubijanje Srba

Kao mesta gde su počinjeni najveći pogromi nad Srbima navode se Grahovo, Glamoč, Drvar, Petrovac, Krupa na Uni, a najviše postradalih je bilo u Mrkonjić Gradu
Još jedan hladan tuš za Hrvatsku! MUP RS podneo je krivične prijave sudu BiH protiv 16 generala Hrvatske vojske i HVO za zločine iz septembra i oktobra 1995. Među optuženima su i general Ante Gotovina i aktuelni ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević.Oni se terete da su kao neposredni rukovodioci vojnih operacija “Maestral” i “Južni potez” odgovorni za ubistvo 1.644 i proterivanje 120.000 srpskih civila i vojnika. Na spisku okrivljenih za zločine počinjene u Mrkonjić Gradu nalaze se generali Tihomir Blaškić, Atif Dudaković, Amel Duraković, Željko Glasinović, Vlado Jurčević, Damir Krstičević, Zoran Marelja, Slobodan Matenda i Ilija Nakić.Kao mesta gde su počinjeni najveći pogromi nad Srbima navode se Grahovo, Glamoč, Drvar, Petrovac, Krupa na Uni, a najviše postradalih je bilo u Mrkonjić Gradu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je da saradnji sa BiH, povodom navodnih krivičnih prijava protiv 16 generala, treba pristupiti s pažnjom.
– Dok nema optužnica, stvari su na nivou ovakvih pokušaja, koji su se i ranije događali. Razgovaraćemo s vlastima BiH, osigurati zaštitu nacionalnih interesa i spomenutih generala Hrvatske vojske – rekao je on.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI