10 AVGUST: OTVARANJE IKEA U BEOGRADU (sve cene)

Robna kuća Ikea kod Bubanj Potoka je spremna za otvaranje 10. avgusta, a direktor robne kuće Vladimir Moga očekuje da će prvog dana Ikeu posetiti oko 15.000 ljudi

Moga je reao Tanjugu da je otvaranje u četvrtak i da neće moći svi koji su zainteresovani da dođu, pošto je radni dan i sezona godišnjih odmora.
– Ipak, mi očekujemo da će doći veliki broj ljudi i pripremamo se – naveo je Moga.
Kaže da postoji velikazaitneresovanost za “Family Day”, kada Ikea nudi razne pogodnosti, i da se i po tome vidi da su građani veoma zanteresovani za početak rada prve robne kuće Ikee u Beogradu.
Na pitanje da li će za kupce biti pripremljeni popusti za dan otvaranja, Moga navodi da Ikea startuje sa dosta niskim cenama, “ispod kojih se ne može ići za te artikle”.
Kako kaže, nova robn kuća je kao “dragulj” pošto predstavlja novi početak i način rada koji će obezbediti održivost projekta.
Moga je naveo da se Ikea i tokom gradnje pridržavala principa održivosti odnosno energetske efikanosti za ceo objekat, što je uađeno po visokim standardima.
– Verujem da je robna kuća Ikee  Beogradu među energetski najefikasnijim trgovinskim objekatima u Srbiji.

Govoreći o objektu, Moga jenaveo da je ona dovoljno velika da pokrije ceo asortiman od 9.500 artikala Ikee i da se prostire na ukupno 35.000 metara kvadratnih.

Ističe, objekat ima veliki prodajni prostr od skoro 18.000 kvadrata, izložbeni prostor sa više od 6.000 kvadrata, market hol – prodavnice – oko 6.300, samousluga gde građani mogu da uzmu nameštaj sa polica oko 5.500 vdrata i skladište i dvorište.
Skladište je oko 3.900 kvadrata, a prostor gde stiže roba ima osam traka za istovar robe – 1.300 kvadratnih metara, naveo je Moga.
Robna kuća Ikea Beograd Istok” kod Bubanj potoka danas je “otvorila vrata” za predstavnike medija, uoči zvaničnopočetka rada 10. avgusta.
Ikea je u prvu robnu kuću uložila 70 miliona evra i zaposlila ukupno 416 radnika.
Restoran ima 500 mesta, a parking ima 1.400 vozila.
Ovo je jedna od najodrživjih objekata Ikee, dodao je on precizirajući da ima 1.300 solarnih panela koji daju 20 odsto enegije, a koriste sei geotermalni izvori energije, geotermalne pumpe, kišnica i drugo.

 – Koristimo samo LED sijalie, imamo stanicu za tretman đubreta vodom. Sortiramo 23 frakcije otpada. Imaćemo i punjače za električna vozila –  rekao je on.
Objekat ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta.
Tako objekat ima siste za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namerom da manje od 10 odsto otpada ide na deponiju.
Robna kuća posedje geotermalne pumpe sa šest geotermalnih bunara koji služe za grejanje i hlađenje samog objekta.
Sakupljena kišnica koristiće se za ispiranje toaleta i to je verovatno prvi takav primer u održavanju i radu robne kuće na tržišt Srbije.

Sva unutrašnja i spoljna rasveta je LED, čime se doprinosi tome da objekat ostvari velike uštede u potrošnji električne energije, a postavljeni solarni paneli na krou objekta obezbeđuju deo potrebne energije za funkcionisanje objekta.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI